top of page

Zwemmen

Zwembad Vijfsprong Lummen

 

  • Dinsdag 20u30 - 21u30

  • Zaterdag 17u00 - 18u30

 

  • Trainingsschema’s: Voor elk trainingsuur wordt er een schema voorzien. Als beginnende zwemmer, zal het initieel moeilijk zijn om deze af te werken, maar we zien elk jaar enorme progressie bij de nieuwe leden. Als je progressie wil maken als zwemmer is het aangeraden om de trainingen te volgen.

  • Baan indeling: Tijdens de zwembad trainingen is het gehele zwembad van ons, en delen we de banen op in functie van de zwemsnelheden.  Gelieve steeds respect te hebben voor andere zwemmers en evt even mee op te ruimen op het einde van de training.

  • Toegang: Als TCL lid heb je steeds toegang tot de kleedkamers met een toegangskaart, en dit vanaf een kwartier voor de training, via de portiek aan het onthaal van het zwembad. 

  • Attributen: Naast een badpak/zwembroek en zwembril is het voor de techniekoefeningen aangeraden om een pullboy (kan ook gebruikt worden van het zwembad), handpaddles en vliezen aan te kopen. Laat je hiervoor evt adviseren door leden van de club.

  • Voor de openwatersessies is een wetsuit, boei en badmuts verplicht. Bij aansluiting krijg je een badmuts van de club! De dichtsbijzijnde open water swims (OWS) zijn in de paalse plas in Paal & het zilvermeer in Mol. Hier kunnen evt bijkomende kosten aan verbonden zijn. Vraag zeker advies aan onze clubleden.

 

image.png

fietsen

image.png

Dit wordt via onze Whatsapp groep afgesproken. Het tempo en de afstand wordt altijd aangepast aan de groep. "Samen uit , samen thuis" is het moto. Als club hebben we wat vaste ritten, maar ideeën en aangename ritjes zijn meer dan welkom. De GPX wordt doorgestuurd voor het vertrek.

 

Algemene regels:

Deze trainingen doen we in onze TCL outfit.

Zorg ervoor dat je reservemateriaal mee hebt. 

Respecteer het verkeersreglement en de natuur (gooi nooit afval weg). We rijden steeds op het fietspad en volgen de richtlijnen van de aangeduide wegkapitein. Indien we met meer als 15 zijn, mogen we in België op de weg rijden (per twee!). Naast de klassieke ritjes op zondag zijn er nog tal van fietsmogelijkheden, zo wordt er soms afgesproken om op het circuit in zolder te rijden. Deelnames aan klassiekers of Gran Fondo worden op in de agenda gezet.

 

T'vloot aan het Schulensmeer

  • Zondag 09u00-12u00

lopen

​Atletiekclub Kiewit

  • Maandag 20u00-21u30

image.png

Twee keer per maand staat er een intervaltraining op het programma. De overige looptrainingen gebeuren individueel. - Deze mogelijkheid tot het volgen van looptrainingen komt door een samenwerking met een atletiekclub In Kiewit/Hasselt. Dit is volledig vrijblijvend, en beschikbaar voor alle niveaus.

Naast deze trainingen wordt er tussen de leden regelmatig afgesproken voor een langere afstand te lopen of om gezamelijk deel te nemen aan een loopwedstrijd.

overzicht

image.png
bottom of page